Vlada daje hotel "Park" da pokrije dugove Montenegro Airlinesa

Bez autora
Jan 09 2013

Agencija za kontrolu letjenja Srbije i Cme Gore (SMATSA) voljna je da pitanje naraslih dugovanja crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines riješi prebijanjem sa Vladom, na način što bi se toj Agenciji ustupio hotel "Park" u Bijeloj, sa zemljišnim kompleksom. Dug kompanije Montenegro Airlines prema agenciji SMATSA u ovom trenutku se rješava na sličan način kako je riješen dug JAT ervejza 2010. godine - kompenzacijom. Tačno je da je u opticaju kompleks hotela "Park" u Bijeloj, ali je otežavajuća okolnost činjenica da kompleks koristi Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje. Prethodna Vlada zadužila je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da riješi ovaj problem. Kada je Vlada u martu prošle godine razmatrala i usvajala program prestrukturiranja nacionalnog avioprevoznika, dug Montenegro Airlinesa prema agenciji SMATSA iznosio je 7.562.142 eura.

Vlada daje hotel "Park" da pokrije dugove Montenegro AirlinesaAgencija za kontrolu letjenja Srbije i Cme Gore (SMATSA) voljna je da pitanje naraslih dugovanja crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines riješi prebijanjem sa Vladom, na način što bi se toj Agenciji ustupio hotel "Park" u Bijeloj, sa zemljišnim kompleksom. To je "Vijestima" potvrdila portparolka SMATSA Slađana Popović-Tarlać.

"Dug kompanije Montenegro Airlines prema agenciji SMATSA u ovom trenutku se rješava na sličan način kako je riješen dug JAT ervejza 2010. godine - kompenzacijom. Tačno je da je u opticaju kompleks hotela 'Park' u Bijeloj, ali je otežavajuća okolnost činjenica da kompleks koristi Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje. Prethodna Vlada zadužila je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da riješi ovaj problem", kazala je "Vijestima" Popović-Tarlać.

Ona je, međutim, izbjegla da odgovori koliko u ovom trenutku iznose dugovi crnogorske nacionalne avio kompanije prema agenciji, kao i kada je i u kojem iznosu Montenegro Airlines Agenciji za kontrolu letjenja posljednji put platio njene usluge.

Kada je Vlada u martu prošle godine razmatrala i usvajala program prestrukturiranja nacionalnog avioprevoznika, dug Montenegro Airlinesa prema agenciji SMATSA iznosio je 7.562.142 eura.

"Ukupne dosadašnje obaveze Montenegro Airlinesa prema agenciji SMATSA u iznosu od 7.562.142 eura preuzela bi Vlada. Obaveza bi bila izmirena putem kompezacije na način da se agenciji SMATSA preda u vlasništvo hotel 'Park' u Bijeloj, čija je procijenjena vrijednost 7.275.854,64 eura. Istovremeno, Vlada bi preuzeti dug konvertovala u akcijski kapital Montenegro Airlinesa. Budući odnosi između Montenegro Airlinesa i 'SMATSA', definisali bi se tako što bi 'SMATSA' svoje usluge prema njima obračunavala po cijeni od jednog eura po odlazećem putniku, kako bi se te obaveze balansirale u odnosu na popunjenost kabine vazduhoplova", piše u lani usvojenom programu prestrukturiranja crnogorske aviokompanije.

Prema nezvaničnim saznanjima, dug aviokompanije u međuvremenu je još narastao, ali niko zasad ne želi da u javnost iznese preciznu brojku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik